Krachtversterkers logo
Over ons2022-07-15T10:49:38+00:00

Wie wij zijn

Wij zijn krachtversterkers, Mariette en Maaike

Mariette haar kracht zit in het verbinden van business strategie met een gewenste organisatiecultuur. Naast haar rol als strategie consultant, begeleidt zij organisaties in daadwerkelijke cultuur- en gedragsverandering van leiders, teams en medewerkers.

Maaike haar kracht zit in het bouwen aan en verbinden van mensen, teams en organisaties. Vanuit kracht én vanuit mogelijkheden. Spiegelend en door juist dat te benoemen wat de kern is, creëert zij beweging.

Analyseren ↔ Impact maken
Bouwen ↔ Verbinden
Daadkracht ↔ Vertragen
Mariette Hamer en Maaike Hoogenboom

Waar schijnt het licht van de vuurtoren op bij Maaike (volgens Mariette)

Als het spannend wordt of de emoties hoog opspelen, vertraagt Maaike zo mooi. In alle rust accepteren wat er is – en alle tijd geven die het nodig heeft. Juist ook te voelen dat het zo niet oké is. Om vervolgens echt op de diepte van de pijn te kunnen gaan werken.

Wat staat soms in de schaduw op bij Maaike (volgens Mariette)

Maaike is een echte doener. Waar ik twijfel of het niet nog beter kan, zegt Maaike dan “hup, karren en door”. Mijn zorgvuldigheid en Maaike haar actie gerichtheid vullen elkaar mooi aan.

Waar schijnt het licht van de vuurtoren op bij Mariette (volgens Maaike)

Haar analysekracht. Mariette kan als geen ander doorgronden wat de patronen, valkuilen en mogelijkheden zijn.  Bij een organisatie, bij een team, bij een professional. Met zoveel precisie, zorgvuldigheid en kunde.  Scherp, daadkrachtig en met zoveel aandacht voor de mens. Prachtig!

Wat staat soms in de schaduw op bij Mariette (volgens Maaike)

Balanceren; wanneer is goed goed genoeg? Door haar zorgvuldigheid en analysekracht vraagt ze mij te vertragen. Versnellen – vertragen, het één kan niet zonder het ander. Onze kracht en soms ook onze valkuil.

Hallo, dit zijn wij

Maaike haar kracht:
Maaike haar kracht:
>Huidige focus: Team- en leiderschap coaching (Krachtversterkers). Team- en business coaching (StorkCoaching). Ontwikkeling van teams en ondernemers.

> Bouwen en verbinden, mensen en teams vooruit laten bewegen. Werkend vanuit de gedachtegang dat iedereen individueel én elk team als geheel, kan bereiken wat hij of zij wil.

> Klantervaring: Verschillende domeinen zoals zorg, onderwijs, banken, adviesbureaus, mode en pensioenfondsen.

> Achtergrond: Ondernemer in hart en nieren. Development, Logistics en Design Director bij verschillende modebedrijven. Consultant, coach en sparringpartner.

> Opleidingen: Systeem Dynamieken in Organisaties (Hellinger instituut), Post HBO teamcoach- en teamtrainer, DISC en drijfveren specialist, PSM1 Scrum Master, Deep Democracy, Holding Space, HTS Confectie.

Mariette haar kracht:
Mariette haar kracht:
> Huidige focus: Team- en leiderschap coaching (Krachtversterkers), Taal en duiding geven aan organisatiecultuur (CuLTR Diagnose) en board room strategie consultancy (Het Strategiekantoor)

> Klantervaring: van (inter-) nationale multinationals tot startups in commerciële domein alsook overheid, non/ semi-profit en onderwijs

> Achtergrond: strategie consultant bij de Boston Consulting Group (BCG) en als leider met P&L verantwoordelijk bij Ogilvy in marketing, positionering en communicatie (lokaal en globaal)

> Opleiding: universitair: Bedrijfseconomie (drs) en Nederlands recht (mr), 2 post HBO diploma’s (systemisch teamcoach in teamdynamica en trainer in leiderschapsvaardigheden), Systeem Dynamieken in Organisaties , Deep Democracy , Opleiding Helder waarnemen (4 jaaropleidingen)

Wie wij zijn

Onze klanten vertellen over ons:

> Allebei zijn ze ervaren daadkrachtige leiders met business sense maar in hun acteren voelt het integer, warm en mild.
> Zo verschillend in achtergrond maar ze vinden elkaar blindelings in het moment om echt het verschil te maken.
> Op hun netvlies is zowel de harde (bv: koers, rollen, taken) als zachte kant (wel of niet zijn van gedrag & overtuigingen).
> Scherp in het bloot leggen van patronen en het zichtbaar maken van ‘het gedoe’.
> Een mix van flink confronterend in spiegelen ‘wat er nu eenmaal is’ met vol respect voor de mens, proces en tijd die zijn werk moet doen.

Wil je meer van ons weten? Wij ontmoeten je graag

meer info

Versterken van Teams

JOUW TEAM LATEN VLIEGEN. Gedoe in je team. Slechte sfeer. Onduidelijkheid in rollen of taken. Teamleden die langs elkaar werken. Groot [...]

Krachtversterkers

In verander- en teamprocessen is vaak sprake van wel willen maar niet weten hoe, niet kunnen of niet durven.

Krachtversterkers maakt samen met jou, met het team, de organisatie zichtbaar dat wat bedekt is. Wij geloven in de kracht van mensen, teams en organisaties. Onze focus is deze kracht te versterken en tegelijkertijd ruimte te maken voor het echte gesprek.

Go to Top