Versterken van teams

Jouw team laten vliegen – ver boven alles uit

Gedoe in je team. Slechte sfeer. Onduidelijkheid in rollen of taken. Teamleden die langs elkaar werken. Groot verloop. Ja zeggen en nee doen. Vergaderingen waarbij de helft stil is, behalve daarna op de gang. Hoge werkdruk. Afdelingen die langs elkaar heen werken. Als “Jantje” nu eens wegging, dan…

Herkenbaar? Onze ervaring leert dat het zelden vanzelf oplost. En het lef vraagt om er wat aan te doen.

Wij geloven dat samenwerking de spil is voor succes. Zonder goede samenwerking komt elk talent niet tot zijn recht. Zo zonde voor de organisatie. En minstens zo zonde voor het werkplezier van de professional zelf. Maar ja, mensen zijn mensen. En veranderen van mensen is niet simpel. Kijk maar eens naar je eigen gedrag.

Wij van Krachtversterkers geloven in de kracht van teams. Soms heet een team gewoon een team, of een project team, een scrum team of een agile tribe. Soms is het een afdeling, sectie, MT, directie, bestuur of RvC. Wat de naam ook is, sterke teams maken of breken het succes van nu en van morgen.

Wij versterken teams om van één + één tenminste drie te maken. Zo’n team dat vanzelf vliegt. Ver boven zichzelf uit. Teams waarin mensen elkaar blindelings vinden. Teams waar de gezamenlijke doelen het winnen van eigen belang. En teams waar de lastige zaken op tafel komen. Om deze vervolgens in alle openheid en respect te bespreken en samen naar gedragen oplossingen te zoeken.

Maar hoe dan? Wij horen je denken ‘dat lukt nooit in mijn team’.

Wij gaan ook niet beweren dat het altijd simpel is. Wij geloven in maatwerk. Samen ontdekken wat succes in de weg staat. Elke situatie is uniek. Veelal ligt de oplossing besloten in de kern van de problematiek. Om vervolgens met het team aan de slag te gaan. Soms is één sessie voldoende. Regelmatig is meer nodig.

Mogelijke instrumenten die wij hierbij inzetten zijn: teamcoaching, organisatie opstellingen, conflict bemiddeling, teamscan en support bij meetings. Daarnaast begeleidt Krachtversterkers trajecten in bijvoorbeeld verbetering van besluitvorming, uitzetten van de strategisch koers, maken van jaarplannen, duidelijkheid krijgen over rollen en taken en purpose- en kernwaarden trajecten.

Eens doorpraten hoe jouw team gaat vliegen? Wij ontmoeten je graag

AANPAK
CONTACT